Horeca ondernemer in de spotlight: Maybritt Devriese van Davai Delicious Dumplings

13.10.2020

-

Business / Food Concept

Maybritt Devriese is een echte Gentrepreneur. Samen met haar partner Ruslan Podgaetskiy wilde ze haar eigen zaak uit de grond stampen. Liefst eentje die vegetarisch was, ecologisch verantwoord en zonder toegevingen écht lekker.

Wat begon als een ambitieus idee om een studentensnack te maken, werd heel wat meer; Davai Delicious Dumplings.

 
 
Kleine dumplings, grote dromen.
 

De horeca als springplank

Als student werkte ik bij Sara van BOON. Terwijl mijn dumpling-droom aan het wortelen en groeien was, merkte ik tegelijk ook hoe uitdagend en fijn het zou kunnen zijn om een eigen zaak te runnen waarin je je passie en energie kwijt kan. Sara en ik zijn twee handen op één buik en al snel verschenen er dumplings van mij op het menu. Plantaardig, ecologisch verantwoord, duurzaam: voor haar en voor mij echt belangrijk. Het was dan nog maar een kleine stap om naar het zelfstandige in bijberoep-statuut over te schakelen, om zo meer tijd en energie te kunnen wijden aan Davai Delicious Dumplings.

Ik heb gezien wat het voor Sara betekende om op de diensten van Horecafocus Staffable te kunnen rekenen, en dat zit zeker in mijn achterhoofd. Op dit moment hebben we (nog) geen flagship restaurant en dus ook (nog) geen nood aan flexibel inzetbare helpende handen. Maar zodra het zover is, weet ik dat ik met een gerust hartje alle personeels-gerelateerde zaken aan Horecafocus Staffable overlaten kan. 

Maybritt, hoe doe je dumpling in België?

Dat is niet zo moeilijk. Er zijn razend veel culturen die dumplings vaak en met plezier op tafel zetten. Het heet daarom niet altijd dumpling, maar het principe is hetzelfde. Denk maar aan de Italianen met hun ravioli, de Japanse gyoza, Poolse pirogi, Kantonese wonton en de momo’s uit Nepal en Tibet.

Toen mij vriend Ruslan en ik samen studeerden hadden we tijd over. We zijn zelf nogal open en avontuurlijk en we waren al snel uitgekeken op de friet, pita en pizza-cultuur die gemeengoed is bij studenten. Gebrek aan lekkere, eenvoudige en betaalbare alternatieven dachten we. Toen zijn we samen de keuken ingedoken en zijn we onze eigen vegetarische versies van pelmeni’s beginnen maken – dat zijn de dumplings van Wit-Rusland waar Ruslan van afkomstig is. 

Davai, Davai!

Kom op, vooruit met de geit, hup, aan de slag! Dat is wat ‘davai’ eigenlijk wil zeggen. En dat klopt want onze dumplings zijn niet alleen verrassend veelzijdig én vegan, maar ook supersnel klaar. De leukste eigenschap van een dumpling is de diversiteit; op de bbq, in de soep, gebakken in de pan, gegrild of gestoomd liggen ze letterlijk in een handomdraai op je bord.Na een tweetal jaar catering en horeca, is Davai Delicious Dumplings nu ook volop de retail aan het bedienen. Davai, Davai!

Nog meer interessante posts voor jou