Horeca ondernemer in the spotlight: Valerie Van der Bracht van Valeir

06.10.2020

-

Business / People

Een mooi, fris-wit hoekpand, een zonovergoten terras, een pastel-helder, Scandinavisch interieur en overal zicht op het water. 
 
 
Heaven is a breakfast done right
 
Doe je je ogen een beetje toe en kijk je door je wimpers, dan waan je je haast in Stockholm. En wat je van Valerie Van der Bracht krijgt in dit ontbijtwalhalla is al even verleidelijk. Ook al ben je écht geen morning person, zelfs het hardnekkigste ochtendhumeur verdwijnt als sneeuw voor de zon van zodra je hier binnenwandelt.

Zat een ontbijt- en ijsbar in hartje Gent er van bij het begin in?

Haha, absolouut niet! Ik heb eigenlijk verpleegkunde gestudeerd en ik ben jaren hoofdverpleegkundige in een tehuis geweest. Qua toekomstperspectief of uitdagingen was het een beetje klaar, en ergens begon het te knagen. Is dit het nu? Voor de rest van mijn leven? Ik wilde wat anders...

Tijdens mijn job in de verpleging had ik al wel wat ervaring in de horeca opgedaan door als flexiwerker de handen uit de mouwen te steken. Uitgaan vond ik altijd al leuker achter de bar dan voor de bar. En toen ben ik serieus beginnen nadenken over wat mij echt gelukkig maakt. Heerlijke ontbijtjes en zalig ijs stond bovenaan op het lijstje. 

En dan schud jij snel even zo’n prachtig pand uit je mouw?

Voordien zat er een kinesistenpraktijk in, maar het was aan een grondige opknapbeurt toe. Ik heb toen mijn kans schoon gezien en de sprong gewaagd. Het interieur van Valeir is een tikje retro dankzij de vele sanseveria’s en de zwart-wittegels op de vloer. Zachte pastelkleuren, cactussen en eenvoudig meubilair maken de sfeer helemaal af. Geen schreeuwerige drukte, maar kalme tinten en veel natuurlijke lichtinval om je dag in alle rust te starten. Dat vond ik belangrijk.

En ook de ligging aan de stedelijke jachthaven Portus Ganda vind ik heerlijk. Zo net even buiten de centrumdrukte, met veel ruimte en aan het water, baadt het altijd een klein beetje in vakantiesfeer. Een perfect doel voor een fietsuitstapje of een wandeling in de buurt, met de beloning hier, aan tafel. Elke goesting komt hier aan zijn trekken: van een simpel boke tot een heus ‘guilty pleasure’-ijsje. Zoet, zout, gezond of over the top. Check! 

Van Flexiwerk moeten we je niet meer overtuigen zeker?

Er is toch wel een verschil hoor. ‘Not all flexiwork solutions are created equal’. Ik heb een aantal vaste mensen met wie ik samenwerk en zet op flexibele basis extra helpende handen in. Daarvoor werkte ik vroeger samen met een vrij bekend interimkantoor. Man, dat was me een boeltje. Lastige communicatie, slordige facturatie en hinkende contracten. Ik was niet tevreden en mijn medewerkers al helemaal niet. En toen ben ik toevallig Reinhout Van Vlaenderen tegen het lijf gelopen, de office manager van Horecafocus Staffable. We hebben nog samen op de schoolbanken gezeten en hij wist me te overtuigen. Jozefien heeft me nadien door het concept en de kleine lettertjes geloodst. Wat een verschil: gemakkelijk, snel, betrouwbaar, duidelijk en voor een eerlijke prijs vind ik. Het inkloksysteem is een zalige meerwaarde voor ons allemaal en op de website en via de app vind je echt wat je zoekt. Ik wil nooit meer terug en mijn medewerkers ook niet. Verder staat Jozefien altijd klaar voor vragen die wel eens verder gaan dan de klassieke contractdingetjes of verzekeringskwestietjes. En bovendien... ze heeft nooit last van een ochtendhumeur....